The latest Hamwells news

september 2018 | Hamwells gaat een nieuwe fase in!

Hamwells is gestart met de ontwikkeling van onze innovatieve circulaire douche in augustus 2015.
We zijn inmiddels drie jaar verder en na een intensieve ontwikkelfase is de HomeSpa sinds medio 2017 in productie. We hebben nu meer dan 300 e-Showers verkocht en geïnstalleerd! Er zijn veel projecten in de pipeline en stap voor stap zal Hamwells ook internationaal gaan. We kunnen constateren dat de pioniers- en pilotfase voorbij is en een brede uitlevering van producten op gang is gekomen.

Bij zo’n nieuwe fase van een bedrijf is ook een nieuw organisatiemodel  nodig. De komende tijd zal gericht zijn op het uitbouwen van de verkooporganisatie, het verlagen van de kostprijs en het verbreden van het verkoopkanaal. Om deze reden heeft de geestelijk vader van de e-shower en mede-oprichter van Hamwells, Rob Chömpff zich per september teruggetrokken als directeur van Hamwells. Eric van Duin en Howan Lau zullen, gesteund door onze zeer ervaren non-executive board, de komende tijd deze rol blijven vervullen.

Rob blijft uiteraard zeer betrokken bij Hamwells als aandeelhouder en lid van onze non-executive board.

Daarnaast zal hij ook als zelfstandig consultant werken waarbij hij Nederland kan helpen om de energietransitie op een eenvoudige manier te doorlopen. Rob zal zich daarbij vooral concentreren op de energietransitie door de combinatie van systemen en modellen. Wij danken Rob voor zijn onvoorstelbare en tomeloze inzet waardoor Hamwells nu klaar is voor de toekomst!

Download hier meer informatie over Rob

september 2018 | Hamwells bij BNR Nieuwsradio!

17 september 2018; duurzaam onder de regendouche!

Onze propositie Hamwells is in de race voor winnaar van The Green Quest award van BNR Nieuwsradio.

Beluister het fragment hier vanaf 13:20: https://www.bnr.nl/player/audio/10093070/10353783

september 2018 | Hamwells opgenomen in StartupDelta’s Bidbook

Op dinsdag 11 september is StartupDelta’s Bidbook gepubliceerd. Hierin zijn 285 start-ups opgenomen die volgens Constantijn van Oranje “een steeds prominentere rol spelen bij het bevorderen van de energietransitie”. Wat zijn wij trots dat wij onderdeel uitmaken van deze selecte groep!

Download een pdf van het boek: https://lnkd.in/gXyWWEQ

juni 2018 | Hamwells in het Financieele Dagblad

In een opinieartikel in het FD van vrijdag 22 juni noemt Hamwells circulaire douche en houdt een pleidooi voor logisch toepassen van Trias Energetica en veel steviger (subsidie)steun van de overheid voor woninggebonden energiebesparing. Volgens de expertgroep TVVL betreft veertig procent van de warmtevraag van modern geïsoleerde woningen warm leidingwater, waarvan het leeuwendeel wordt gebruikt om te douchen — kostbare energie die na kort gebruik gewoon door de afvoer wegstroomt. Douchen met een warmtepomp kost alleen in KWh gemiddeld al €1350 per jaar. Hamwells circulaire e-Shower kan in combinatie met een warmtepomp minimaal dit bedrag jaarlijks besparen.

Hun oplossing: een digitaal, circulair ‘warmtapwatersysteem’ dat slechts een 50-literboiler nodig heeft en met slechts vier zonnepanelen wordt gevoed. Dankzij deze vondst wordt het opwarmen van leidingwater losgekoppeld van de verwarming van de kamers in het huis, waardoor het laatste toe kan met een simpeler warmtepomp met een laag vermogen. Het systeem bespaart twee tot driemaal meer energie in vergelijking met een warmtepomp die zowel voor ruimteverwarming als warm leidingwater wordt ingezet.

(Illustratie: Hein de Kort)

mei 2018 | Beste Pitch Limburg klaar voor Morgen!

Limburg klaar voor morgen, een consortium van 9 samenwerkende partners, vind de pitch van Hamwells de beste van alle deelnemers. In totaal waren er ruim 25 inschrijvingen met ideeën om sociale huurwoningen te verduurzamen. Na een voorselectie hebben 7 partijen op 6 juni gepitcht voor de jury.

De e-Shower Blue is een innovatieve warm tapwater oplossing gebaseerd op een sterke beperking van energiegebruik. Warm tapwater is tegenwoordig goed voor 40% van het energieverbruik in een goed geïsoleerde woning. De e-Shower Blue is een design douchepaneel met geïntegreerde WTW-unit, waarmee nagenoeg onbeperkt douchen uit een 50 liter boiler mogelijk wordt gemaakt. Dit door de gepatenteerde systeembalans tussen de douche-WTW en de boilercapaciteit. Hiermee bespaart de e-Shower Blue in combinatie met slechts 3 zonnepanelen, evenveel energie als het volledig isoleren van een woning. Maar dit tegen slechts een tiende van de kosten! Dit is mogelijk doordat het systeemrendement 6x zo hoog is als een oplossing met warmtepomp en grote boiler.

Hamwells gaat deze oplossing nu samen met Wonen Limburg verder ontwikkeling voor toepassing in een groot deel van hun woningen.

november 2017 | 28 Nul-op-de-Meter woningen worden uitgerust met de HomeSpa!

Voor het compleet uitverkochte Sonate 2.0 project in Voorhout, is op 21 november 2017 de officiële koopovereenkomst getekend tussen Bouwbedrijf GJ van der Hulst uit Lisse en Hamwells Europe.